Wilhelminapark 19 3581 ND Utrecht

Mr. Jaap Obbink

Jaap Obbink is in 1985 privaatrechtelijk afgestudeerd aan de universiteit Utrecht. Aansluitend is hij tot 2007 advocaat geweest bij verschillende advocatenkantoren onder meer als (managing)partner. Daarnaast was hij van 2008 tot en met 2010 hij rechter bij de rechtbank Zwolle-Lelystad.

Jaap staat ondernemers, instellingen en particulieren bij in arbeids- en bestuursrechtelijke kwesties. Op laatstgenoemd rechtsgebied vooral op het gebied van ruimtelijke ordening. In het arbeidsrecht legt hij zich behalve op ontslag en reorganisaties ook toe op het cao-recht, voornamelijk op het procederen over dispensatie.

Jaap treedt op als voorzitter van beroeps- en geschillenadviescommissies. Daarnaast treedt hij op als gastdocent bij de politieacademie en is hij mediator in zakelijke conflicten.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten staat hij op de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Bestuursrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk jaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten 10 opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Jaap is lid van de volgende specialisatieverenigingen:
– Vereniging arbeidsrechtadvocaten Midden-Nederland (VAAMN)
– Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)

Email: obbink@lanenstandhardt.nl
KvK 56767153 (Mr. J.P.C. Obbink Advocatuur)