Wilhelminapark 19 3581 ND Utrecht

Mr Koert Boshouwers

Na zijn beëdiging in 1992 heeft Koert zich eerst als advocaat gespecialiseerd in het personen- en familierecht en later ook het erfrecht. De beide rechtsgebieden hebben veel raakvlakken. Naast advocaat is hij scheidingsmediator en gecertificeerd nalatenschapsmediator.

Hij verzorgt daarnaast voor een aantal opleidingsinstituten cursussen op het gebied van zowel het personen- en familierecht als het erfrecht.

Ook is hij als raadsheer-plaatsvervanger verbonden aan het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Tot slot is hij mede-auteur van een aantal publicaties.

Zowel in de familierechtpraktijk als in het erfrecht komen cliënten bij een advocaat of mediator terecht in een moeilijke periode in hun leven. Het is dan belangrijk dat je oog hebt voor zowel de persoon die het aangaat als de zakelijke aspecten van een geschil. Veel zaken worden in onderling overleg tussen de betrokkenen, vaak met hun advocaten, geregeld. Lukt dat niet, of slechts voor een deel, dan dient een zaak ter beoordeling aan een rechter te worden voorgelegd.

Koert staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten op de volgende hoofd- en subrechtsgebieden geregistreerd:

– Erfrecht
– Personen- en familierecht (echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, internationaal privaatrecht,
–  Jeugdbeschermingsrecht, mediation, ouderschap en erkenning).

Koert is lid van de volgende (specialisatie)verenigingen:
– Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN)
– Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS).

Email: boshouwers@lanenstandhardt.nl
KvK 54908620 (Boshouwers Advocatuur B.V.)